1.  How old was Sarah when she died?
Ans:  127 years old.
2.   Where did she died? (Gen. 23:19)
Ans:  She died in Kiriath-arba (Hebron), in the land
of Canaan.
3.  Who answered to whom?  “..you are a mighty prince among us”: (Gen.
23:6)
Ans:  The sons of Heth answered Abraham.
4. Who has purchased a cemetery first?
Ans: Abraham
5.  What site Abraham purchased as a
family burial place?(Gen. 23:16-20)
Ans: Abraham bought a field of Ephron,
the descendants of Ham and he buried Sarah, his wife in the cave of   Machpelah: The same is Hebron in the Land of
Canaan.   (Note: This is the first piece
of land Abraham got in Canaan).
6.  Who all were buried in “the cave of
the field of Machpelah”?
Ans:  Sarah (23:19), Abraham (25:9), Isaac, Rebekah,
Leah and Jacob.
7.  Who is Nahor? (Gen.  22:20-24).
Ans:  The second son of Terah.  [i.e. Abram the oldest, Nahor and Haran, the
youngest” - [Gen.11:22].
8.    What was the name of Nahor’s wife? 
  Ans:  Milkah (Gen. 11:29)
9.   How many children Nahor and
Milkah   had?                                                                                                          Ans:  Eight children.
10.  Who is the father of Rebekah? Gen.
(22:20-24).                                                                                                          Ans:   Bethuel
11.     How Rebekah was related to Abraham
and Isaac? what more about her?(Gen. 22: 15,11:27-29)
Ans:  Rebekah was the daughter of Bethuel, the son
that Milkah bore to Nahor, Abraham’s brother (v.47, 24:15),   Laban’s sister (28:5), she become Isaac's
wife, and Mother of Esau and Jacob.
 
    
             

 
Please Note:
  These lessons are for educational purpose only. Each student has permission to print copies of the material for his/her personal or family study. In addition, teachers are permitted to make copies for students they teach in a class or home Bible study setting
Proclaim:
LORD JESUS IS COMING SOON
BE READY &  MAKE OTHERS READY
 
No comments:
Post a Comment